Directeur Stichting AAP overhandigd inzamelingsbox voor ICT-apparatuur aan wethouder Jan Hoek

Geschreven door Redactie

Vanochtend overhandigde David van Gennep, de directeur van Stichting AAP, de eerste twee inzamelboxen voor ICT-apparatuur aan wethouder Jan Hoek van Gemeente Almere.

Ook Niels Andela, directeur van WE Collect van HLC, was aanwezig bij de overhandiging.

Van links naar rechts: David van Gennep (directeur Stichting AAP), Jan Hoek (wethouder gemeente Almere) en Niels Andela (directeur We-Collect).

Nieuwe inzamelcampagne 

De nieuwe inzamelcampagne voor mobieltjes en cartridges van Stichting AAP is vanochtend van start gegaan. Door heel Almere worden komende weken twintig nieuwe inzamelingsboxen door de directeur David van Gennep uitgereikt. Welk bedrijf, stichting of vereniging de eerstvolgende zal zijn is nog niet bekend.

“Naast mobieltjes en cartridges die mensen kunnen inleveren, kunnen nu ook bedrijven oude ICT-apparatuur voor ons inzamelen. Met de opbrengst hiervan kunnen wij dieren die in benarde situaties zitten redden en een deel van de dagelijkse kosten voor hun opvang dekken. Ongelofelijk mooi dat zoveel mensen al jarenlang actief voor ons inzamelen”, aldus Van Gennep.

Inleveren van bedrijfselektronica 

Naast mobieltjes en cartridges die mensen kunnen inleveren in de inzamelingsbox kunnen vanaf nu ook bedrijven al hun bedrijfselektronica - zoals computers, laptops, bedrijfstelefoons, printers etc. - veilig inleveren. Eventuele achtergebleven gegevens wordt namelijk gecertificeerd vernietigd.

'Wat wij dus doen is data wiping. Alle aanwezige gegevens halen wij er af, wij zijn daar voor gecertificeerd. Hierom halen  onze eigen chauffeurs de inzamelingsboxen leeg. Al het apparatuur gaat in verzegelde boxen en de bedrijven krijgen dan een vernietigingsverklaring. Wij kijken vervolgens weer hoe het apparatuur vermarkt gaat worden. Ongeveer 90% van al het apparatuur wordt uiteindelijk opnieuw verkocht.' - Niels Andela

'De stad zonder afval' 

Alle mobieltjes, cartridges en ICT-apparatuur worden gerecycled en leveren een vergoeding op voor het redden van dieren uit benarde situaties en de verzorging ervan bij AAP. Het recyclen van spullen sluit naadloos aan op de ambitie van de Gemeente Almere om een 'Stad zonder afval' te worden.

'Bijna elke organisatie heeft wel last van bedrijfsafval. Zeker zorginstellingen, verzekeringsmaatschappijen, de belastingdienst en de politie werken vaak met wat nieuwe apparatuur. Al het oude apparatuur kunnen dan worden ingeleverd in zo'n inzamelingsbox. Regelmatig controleert een werknemer van We Collect bij het bedrijf of er een volle box staat die geleegd kan worden.' vertelt Niels Andela. 

Onze krant nog niet ontvangen?