Van deelauto naar deelpaard

Geschreven door Redactie

Delen is hipper dan ooit. Van de deelauto en het deelhuis heb je dan ook vast weleens gehoord, maar kende je het deelpaard al? Via het nieuwe deelplatform Horsify vinden ruiters en paardeneigenaren de perfecte match. Ook in de omgeving van Almere wordt er fanatiek gedeeld.

Via Horsify kunnen enthousiaste ruiters in contact komen met paardeneigenaren bij hen in de buurt. Deze eigenaren willen hun paard delen omdat zij een ruiter, verzorger, menmaatje (iemand die gezellig mee gaat op de kar) of lesklant zoeken. Ook fok- en draagmerries kunnen worden gedeeld. Op deze manier wordt de paardensport toegankelijk gemaakt voor iedereen. Het gaat hier met name om serieuze en langdurige samenwerkingen tussen ruiters en eigenaren, waardoor er een band met het paard opgebouwd kan worden. Door Horsify kunnen ook ruiters zonder eigen paard actief zijn in de sport en deelnemen aan wedstrijden.

Sinds de coronapandemie zijn er meer paarden verkocht. Mensen hadden immers opeens meer vrije tijd en dan wordt een eigen paard steeds aantrekkelijker. Echter, nu de samenleving weer op gang begint te komen, wordt deze vrije tijd juist steeds minder. Hierdoor neemt de vraag naar ruiters en verzorgers toe. Op de website van Horsify verschijnen er dan ook steeds meer paarden, momenteel zijn dit er maar liefst 370.

Om met vertrouwen te kunnen delen beoordelen eigenaren en ruiters elkaar op eigenschappen als paardvriendelijkheid, communicatie, betrouwbaarheid en netheid. Ook zorgt het platform ervoor dat elke ruiter handmatig geverifieerd wordt. Het platform is open over hoe er met paarden wordt omgegaan en ziet streng toe op paardenwelzijn. Zo wil het platform bijdragen aan een toegankelijke, sociale en paardvriendelijke paardensport.

Een mooie ontwikkeling binnen een sector die de afgelopen jaren nogal wat kritiek te verduren heeft gekregen op het gebied van paardenwelzijn.

Onze Ambassadeurs