Gouden plak voor student ROC van Flevoland

Geschreven door Redactie

MBO-student Mark Assenberg van het ROC van Flevoland heeft vrijdag een gouden medaille in ontvangst genomen tijdens de studentenwedstrijd Skills The Finals. Assenberg won de medaille op het onderdeel Juridische Dienstverlening.


De afgelopen weken vonden in de RAI in Amsterdam de finales van deze vakwedstrijden voor mbo’ers plaats. Meerdere studenten van het ROC van Flevoland kwalificeerden zich voor de finale en streden om de nationale titel. Tijdens de finale voerden de studenten opdrachten uit in hun vakgebied die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Variërend van aankomende koks, modeontwerpers, kappers, hotelreceptionistes tot juridische dienstverleners. 

'Niet verwacht' 

Mark Assenberg uit Almere-Stad, student bij MBO College Poort, streed om de titel Juridische Dienstverlener. "Ik had echt niet verwacht dat ik zo hoog zou eindigen. Het was een toffe ervaring en ik zou het dan ook aan iedereen aanraden."

Lili Petrosyan, student van MBO College Lelystad, liet haar talent zien als schoonheidsspecialiste. "Het was super spannend, maar ook super leuk om mee te doen", vertelt Lili. Zij ging naar huis met de bronzen medaille. Studenten Kelvyn Frisch en Lorenzo Sandvliet van de opleiding Junior Assistent Internationaal Ondernemen op MBO College Poort behaalden eerder al een bronzen medaille. Danique van Ingen van het MBO College Almere studeert voor verpleegkundige en werd zevende in die discipline.

Over Skills Heroes 

De afgelopen maanden gingen honderden mbo’ers de Skills Heroes competitie met elkaar aan in diverse vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden de beste talenten, waaronder dus studenten van het ROC van Flevoland, zich voor Skills The Finals. Een aantal winnaars heeft de mogelijkheid zich te selecteren voor Team Nederland tijdens de wereldkampioenschappen in Rusland in augustus. Dat geldt voor de richting Schoonheidsspecialiste, maar niet voor de deelnemers om de titel Juridische Dienstverlener.

Onze Ambassadeurs