Petitie voor maandelijks betaaltermijn jongerenabonnement

Geschreven door Redactie

Het Go Jongerenabonnement moet maandelijks betaald kunnen worden en dat moet vóór het nieuwe schooljaar mogelijk zijn. Dat vindt de Almeerse Indra Kop. Ze is hiervoor een petitie gestart.


Het speciale abonnement kost 490 euro per jaar. "Dat moet nu in één keer betaald worden, maar veel mensen kunnen dat helemaal niet", vertelt Kop. Vervoerder allGo biedt een alternatief abonnement aan: het Randstad Noord 2 sterren abonnement, voor 58,50 euro per maand. Maar dat is geen handige optie vindt Kop: "Dat is in verhouding een tientje per maand duurder. Dan ben je een dief van je eigen portemonnee!" 


Eenmansfractie Buyatui heeft al vragen aan burgemeester en wethouders gesteld over de manier waarop het nu geregeld is bij allGo. Het college antwoordde daarop dat er gesprekken lopen met moederbedrijf Keolis, maar dat niet gegarandeerd wordt dat er voor het komende schooljaar al een uitkomst is. "De gemeente is al een tijdje bezig met het probleem op de kaart te zetten, maar het gaat traag. Ik hoop genoeg handtekeningen op te halen zodat ze er meer vaart achter zetten en het voor het eind van de zomer nog regelen", aldus Kop. 


De petitie kan tot 10 juli ingevuld worden. "Dat is het einde van het schooljaar, en dan heeft de gemeente nog tijd om actie te ondernemen.

Onze Ambassadeurs