Burgemeester doet dringend beroep op jongeren

Geschreven door Redactie

De Almeerse burgemeester Weerwind roept op Instagram de jongeren in zijn gemeente op om de maatregelen rond het coronavirus serieus te nemen.

"Beste jongeren van #Ally, het coronavirus houdt ons allemaal bezig en ook voor jullie is er veel veranderd in korte tijd. Ik kan me voorstellen dat het niet altijd even makkelijk is om daar meteen een weg in te vinden", stelt de burgemeester in de tekst bij het filmpje.

"Er is veel veranderd, heel veel dingen zijn afgezegd, zoals sportwedstrijden of dansles. Je kunt ook niet meer naar de bioscoop en steeds meer winkels zijn dicht of minder lang open. Allemaal maatregelen die nodig zijn om het coronavirus langzamer te laten verspreiden en daardoor goed te bestrijden. We doen dit zodat er minder mensen ziek worden en de ziekenhuizen niet overvol raken", zegt Weerwind.

'Hou je aan de regels'

"Daarom vraag ik je om je aan de regels te houden. Misschien lijkt het onschuldig, maar het kan echt gevaarlijk zijn om met een grote groep af te spreken op bijvoorbeeld een playground of een andere plek, of bij iemand thuis. Het virus verspreidt zich namelijk makkelijker in een grote groep. Let er goed op. Het is in het belang van ons allemaal."

"Sterk zijn, betekent wat mij betreft rekening houden met elkaar!"
— Franc Weerwind, burgemeester

In de tekst bij het filmpje legt hij dat nog iets duidelijker uit: "Jullie voelen je sterk en misschien daardoor ook wel een beetje onbedreigd. Sterk zijn, betekent wat mij betreft rekening houden met elkaar! Want ook jullie kunnen onbedoeld bijvoorbeeld je ouders of opa en oma aansteken. En dan komt het ineens wel heel dichtbij."

Onze krant nog niet ontvangen?