Columbusschool moet leerlingen wegsturen na inbraak

Geschreven door Redactie

De Almeerse Columbusschool heeft donderdagmorgen alle ruim 250 leerlingen van de vestiging Nederlandhof naar huis moeten sturen na een inbraak. De deuren moesten vanwege het politie-onderzoek gesloten blijven. 

Daardoor was de school gedwongen ouders en leerlingen aan de poort weg te sturen. leerlingen die niet naar huis konden zijn opgevangen. 

Volgens een woordvoerder van de school in Almere Poort hebben de inbrekers 's nachts toegeslagen. Ze namen tien lerarencomputers mee. De dieven zouden geen gegevens van leerlingen hebben bemachtigd. Die worden niet op de computers maar op een netwerk opgeslagen, meldt de woordvoerder.

Het is nog onduidelijk hoe groot de financiële schade is. De lerarencomputers zijn noodzakelijk voor de lessen. 

Vrijdag gaan de lessen gewoon door


Volgens de adjunct directeur zijn alle gestolen computers inmiddels vervangen. Leerlingen krijgen vrijdag gewoon weer les. "We hebben alles in het werk gesteld om te zorgen dat alle systemen weer werken. Dat is gelukt en we gaan met frisse moed weer verder", vertelt de adjunct directeur.