Zara en H&M sluiten winkels in Nederland. Is Almere de volgende?

Geschreven door Redactie

Tegenwoordig is online winkelen erg populair. Steeds meer (jong)volwassenen kopen online kleding, tassen, schoenen en accesoires.

Door de opkomst van het online shoppen is het langs lopen naar de lokale store minder noodzakelijk geworden. 

ZARA en H&M spelen hier nu op in door in Nederland steeds meer winkels te sluiten en zich te focussen op de online verkoop. Het gaat gelukkig niet om alle winkels, maar toch is de H&M in Lelystad al voor gegaan. 

Inditex is het Zweedse bedrijf achter de H&M, maar ook de Spaanse Inditex hebben fysieke sluitingen van de winkels dit jaar al volop in gang gezet. Volgens 'Fortune' hebben allebei de winkelketens hier al profijt van. Zeker voor H&M is het een andere gang van zaken, een tijd geleden zaten ze nog aan het begin van financiële problemen. 

Het sluiten van winkels

Het artikel van Fortune vertelt ook dat H&M al 140 winkels zou hebben gesloten. Dankzij deze sluitingen heeft het flink financieel bijgedragen aan H&M, waardoor ze nu weer op de rails lijken te komen. Zara sloot afgelopen jaar meer dan 300 winkels. De verwachting is dat er komende periode nog eens meer dan 200 winkels zullen sluiten.

Is Almere de volgende stad waar de winkels zullen sluiten? Wij hopen van niet!

Onze krant nog niet ontvangen?