Jorritsma onder vuur vanwege vermeende kartelvorming

Geschreven door Redactie

Oud-burgemeester -en inwoner- van Almere Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Alliander en concurrent Stedin. De VVD-prominent is president-commissaris van Alliander. "Niks aan de hand", zegt Jorritsma zelf.


Die ernstige beschuldiging van kartelvorming door de netbeheerders blijkt uit processtukken die in handen zijn van De Telegraaf. De concurrenten zouden in 2018 afspraken gemaakt hebben over delen van Nederland waar ze elkaar niet zouden concurreren. Dat is bij wet verboden en bij overtreding worden door de overheid zware boetes uitgedeeld. 


De rechtbank in Arnhem bepaalde onlangs dat behalve Jorritsma ook de bestuurstop van Alliander als getuige onder ede gehoord moet worden over de veronderstelde afspraken.