Almeerse stichting FAIR gaat liefdadigheidswerk doen in Cuba

Geschreven door Redactie

Vrijwilligers van de Almeerse stichting FARE vertrekken volgende maand naar Cuba om daar voedsel, kleding en huisraad aan arme gezinnen uit te delen. Het initiatief komt van Natascha Vasconcellos en Barbara de Rouw die de afgelopen jaren hetzelfde hebben gedaan voor arme gezinnen in Almere.


"We gaan ons werk uitbreiden naar Cuba omdat een van onze compagnons daar pas was. Hij had toen contact met verschillende overheidsinstanties en daar bleek uit dat er behoefte is aan hulp", aldus Vasconcellos.


Speciaal voor de trip naar Cuba is de naam van de stichting omgedoopt in The FAIR Foundation. Het is de bedoeling om het liefdadigheidswerk de komende tijd gestaag uit te bouwen naar andere arme landen. Er is inmiddels een container vol spullen ingezameld die binnenkort naar Cuba wordt gestuurd.


120 km fietsen

Na aankomst in Cuba gaan Natascha en Barbara eerst een stuk van 120 kilometer fietsen om geld op te halen voor de stichting. Ook gaan ze proberen om met lokale bedrijven en resorts voedsel, dat normaal wordt weggegooid, bij hulpbehoevenden te krijgen.


Kunst

Verder wordt er een Bienal georganiseerd. Dit culturele evenement moet kunstenaars uit Cuba een podium geven om zo de Cubaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur te stimuleren en te promoten. Ook wil de stichting een uitwisseling van kunst en cultuur tussen Nederland en Cuba op gang brengen. De Bienal is van 12 april tot en met 12 mei.


The FAIR Foundation is nog op zoek naar sponsoren en giften van particulieren.

Onze Ambassadeurs