Stichting Rhiza start nieuw project in Zuid-Afrika!

Geschreven door Redactie

De Almeerse Stichting Rhiza en Rhiza Zuid-Afrika (Rhiza Babuyile) zijn begonnen met de voorbereiding voor het project ‘Kleinschalige veehouderij voor zelfredzaamheid’ voor vrouwelijke ondernemers in de sloppenwijk Diepsloot in Johannesburg, Zuid-Afrika.  

Het project verbetert de positie van vrouwen 

Diepsloot staat bekend als zeer arm en soms ook gevaarlijk, met name voor kwetsbare groepen zoals vrouwen en ouderen. Om de positie van vrouwen in deze sloppenwijk te verbeteren start Rhiza daarom met kleinschalige veehouderij aan de rand van Diepsloot, speciaal gericht op vrouwen.  

Na de aanmeldingsronde selecteren we 15 vrouwen die mogen starten met de training. Hierin leren ze de vaardigheden die nodig zijn om een agrarisch bedrijfje te runnen dat zich richt op het houden van kippen, schapen en bijen.  

Wanneer de training is afgerond kan worden gestart met het runnen van het bedrijf en het genereren van een stabiel inkomen door de verkoop van vlees, eieren en honing. Dit zorgt er weer voor dat de positie van de vrouwen in de sloppenwijk zal verbeteren! 

Wil jij op de hoogte blijven van dit project en de vele andere projecten die ze opstarten en uitvoeren, dan kun je je inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief door een mail te sturen aan info@rhiza.nl. Neem ook een kijkje op de website www.rhiza.nl

 


Onze krant nog niet ontvangen?