Overvaller Kruidvat in Emmen krijgt werkstraf

Geschreven door Redactie

Een 28-jarige Almeerder is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van tien maanden voor een overval op een Kruidvat-filiaal in Emmen. Dat heeft de rechtbank in Assen bepaald, meldt RTV Drenthe.

De Almeerder bedreigde in december 2015 twee caissières met een mes en maakte stekende bewegingen. Diverse klanten waren daar getuige van, waaronder een 9-jarig meisje. De 500 euro die hij buitmaakte, zou hij nodig hebben gehad om meubels te kopen voor zijn nieuwe woning in Almere. De man woonde destijds in een instelling voor begeleid wonen in Zwolle en moest daar weg. Hij werd vorig jaar opgepakt.

De officier van justitie eiste twee jaar cel. De rechtbank vond dat celstraf na ruim drie jaar te ver zou gaan. De rechter hield er daarbij rekening mee dat de man zijn leven inmiddels zou hebben gebeterd en oprecht spijt zou hebben van de overval.

Onze Ambassadeurs