The Black Cockatoo + Winactie!

Geschreven door Redactie

Kimberly Vonk is een jonge 30'er die al 20 jaar in Almere woont. Een jaar geleden liep ze langs het pand waar nu The Black Cockatoo gevestigd zit. Het idee om een eigen lunchroom te openen was er altijd al, dus zij zag haar kans en ging er als jonge ondernemer voor! 


Kimberly is een crowdfunding gestart die erg goed liep. 19 september 2018 heeft zij haar winkel geopend. Omdat Almere al best veel lunchrooms heeft wilde zij iets anders. Inmiddels is zij al twee jaar vegetarisch, dus leek het haar een logische keuze om alleen vegetarisch voedsel te serveren. Volgens Kimberly is er onder de Almeerders veel behoefte aan. Ook heeft zij een speelhoekje voor kinderen gemaakt, omdat je dit ook niet heel vaak ziet in lunchrooms. 


De overstap van vlees naar vegetarisch vond Kimberly niet lastig. Omdat zij in het verleden kippen hield, kon ze het niet meer over haar hart verdragen om nog langer kippen te eten. Ook ander vlees ging steeds meer tegenstaan. Kimberly en haar man aten toen alleen nog maar biologisch vlees, en daarna alleen nog vlees van bepaalde boerderijen. Niet lang daarna zetten zij de stap om te stoppen met vlees eten. Waar komt de naam The Black Cockatoo eigenlijk vandaan, vroeg de redactie zich af. The Black Cockatoo is een Australische vogel, een zwarte kaketoe. De moeder van Kimberly komt uit Australië. Er zijn daar erg veel authentieke cafeetjes, die Kimberly erg aanspraken. Dat idee wilde zij ook voor haar eigen lunchroom.  Toen zij eens in de Kringloop winkel liep, zag zij een boek waar 'The Black Cockatoo' opstond. Alsof het zo moest zijn, en zo kwam de naam voor de lunchroom. 

Voor de niet-vegetarische onder ons, wees niet bang! Het menu bestaat niet alleen uit groenten en fruit. Het best verkochte gerecht is namelijk de vega-kapsalon! Deze bestaat uit zoete aardappel frietjes, vega-shoarma en vega-kaas. Ook hebben zij bitterballen die niet van de echte rundvlees bitterballen te onderscheiden zijn. Alles op het menu is ook nog een lactose-vrij, handig voor de lactose-intolerante onder ons. Voor de niet-vegetarische onder ons, wees niet bang! Het menu bestaat niet alleen uit groenten en fruit. Het best verkochte gerecht is namelijk de vega-kapsalon! Deze bestaat uit zoete aardappel frietjes, vega-shoarma en vega-kaas. Ook hebben zij bitterballen die niet van de echte rundvlees bitterballen te onderscheiden zijn. Alles op het menu is ook nog een lactose-vrij, handig voor de lactose-intolerante onder ons. En er is ook aan de kinderen gedacht! Kimberly vond zelf dat er voor kinderen weinig gezonde gerechten zijn bij diverse lunchrooms. Omdat kinderen en groentes over het algemeen niet heel goed samengaan, heeft The Black Cockatoo onder andere heerlijke zoete aardappel-patatjes of vega-kipnuggets. Ook kun je kiezen voor verschillende fruitsoorten. 

Alle gerechten bedenkt Kimberly zelf. Haar inspiratie komt voort uit zelf heel veel uiteten gaan. Haar vriendin heeft een eigen lunchroom is Lissabon, en ook daar wisselt zij recepten mee uit. Ook heeft Kimberly gekookt voor de burgemeester en wethouders van Almere tijdens kerst. 
Wat anders is vergeleken met andere lunchrooms is dat je bij The Black Cockatoo je eten zelf moet bestellen aan de bar. In Australië gaat dit standaard zo. Op deze manier wilt Kimberly het overzichtelijk houden. Tenzij een mindervaliden of een persoon met kinderwagen etc al aan tafel zit. Op deze manier maakt zij kennis met alle klanten, en kan zij het menu goed uitleggen en vragen beantwoorden. Ook hoef je op deze manier niet lang te wachten, want hoe vaak is het gebeurd dat je ergens wacht zonder geholpen te worden omdat de serveerster je niet heeft gezien? Dat wilt Kimberly dus voorkomen. 

Met Koningsnacht is The Black Cockatoo open van 10:00 tot 22:00. Ook organiseren zij 1 keer in de maand een 3-gangen diner. Deze zit altijd snel vol, dus wees er snel bij! Op vrijdag ochtend van 10 tot 12 is er een kids ochtend. Het idee hiervan is om andere ouders met jonge kinderen te ontmoeten. Op zaterdag is het altijd druk. Er is ook geen mogelijkheid om te reserveren. 


Ook houden wij een winactie! Samen met The Black Cockatoo geven wij 2 keer koffie en taart weg voor 2 personen! Het enige wat je hoeft te doen is OnsAlmere & The Black Cockatoo te liken op Facebook. Tag ook degene met wie jij een lekker stuk taart mee wilt eten, en wie weet maak jij kans!