Nationale cheeseburger dag

Geschreven door Redactie

Er zijn veel theorieën over het begin van de cheeseburger die teruggaat tot de jaren 1920.


Eén verhaal suggereert dat Lionel Sternberger de cheeseburger in 1926 uitvond terwijl hij werkte in de broodjeszaak van zijn vader in Pasadena, Californië, The Rite Spot. Tijdens een experiment liet hij een plakje Amerikaanse kaas op een zinderende hamburger vallen.

Echter, net als tal van iconische voedingsmiddelen, claimen veel mensen en restaurants het oorsprongsverhaal. Een restaurant in Los Angeles genaamd O'Dell's plaatste de cheeseburger bijvoorbeeld in 1928 op hun menu. Het kwam gesmoord met chili en dat alles voor de prijs van een kwart. Kaelin's Restaurant in Louisville, Kentucky beweert dat ze de cheeseburger in 1934 hebben uitgevonden. Een record dat de Humpty Dumpty Drive-In in Denver, CO opschept, is het handelsmerk dat ze in 1935 ontvingen voor de naam 'cheeseburger'. Een ander die een handelsmerk van dat woord aanvroeg was Gus Belt, de oprichter van Steak n' Shake. Ergens in de jaren dertig vroeg hij ook het merk aan.

Grill of bak je favoriete cheeseburger. Je hoeft niet eens te koken. Bezoek je favoriete hamburgertent en bestel een heerlijke cheeseburger. Met alle beschikbare opties, vind je er zeker een die bij jouw smaak past.

Gebruik #NationalCheeseburgerDay om op sociale media te posten.

Onze Ambassadeurs