Voorlopige top drie gevaarlijke verkeerssituaties

Geschreven door Redactie

Een gevaarlijk kruispunt, te hard rijdende auto’s of een onoverzichtelijke oversteekplaats - duizenden mensen hebben vorige week melding gemaakt van en gestemd op gevaarlijke verkeerssituaties in de provincie.

Omroep Flevoland heeft op basis van alle meldingen een voorlopige top drie gemaakt.

1. Kruising Evenaar met Atlasdreef in Almere 

Dit kruispunt zou gevaarlijk zijn voor voetgangers, fietsers en automobilisten omdat de situatie onoverzichtelijk is. Obstakels blokkeren het zicht. Verder rijden auto's hier te hard. Daarnaast zou de verlichting hier slecht zijn in de avond. Dit gevaarlijke kruispunt ligt in de buurt van basisschool Het Kristal. Dat is een extra reden tot zorg, zegt één van de melders.

2. Voetgangersoversteekplaats de Oeverloper in Dronten 

Ook deze gevaarlijke verkeerssituatie is te vinden in de buurt van een basisschool. Kinderen gebruiken deze oversteekplaats dagelijks. "Het gaat maar net goed", schrijft de melder van deze verkeerssituatie. Automobilisten zouden het zebrapad structureel negeren waardoor voetgangers bijna voor hun sokken worden gereden. De aangelegde drempel is niet hoog genoeg maar meer "een schans om extra gas op te geven".

3. Kruising Geldersedreef met Zuigerplasdreef in Lelystad 

Dit kruispunt zou gevaarlijk zijn voor automobilisten. Het is volgens een invuller van de enquête het gevaarlijkste kruispunt van Lelystad. Een paal van de ANWB belemmert het zicht. Een rotonde op deze plek is gewenst voor de melder.


Samenwerking

Omroep Flevoland neemt deze maand samen met de andere regionale omroepen en dataplatform LocalFocus de verkeersveiligheid onder de loep. Het is nog tot en met Pasen mogelijk om een melding te plaatsen en te stemmen op gevaarlijke verkeerssituaties. Begin mei maken ze bekend wat volgens de Flevolanders de uiteindelijke hotspots in de provincie zijn.