Exclusief interview met Naomi Okoto: Wie is ze, en wat doet ze?

Geschreven door Redactie

Naomi Okoto, een leuke spontane, sociale Almeerse van 23 jaar, die weet wat ze wil.

Naomi is begonnen op het Oostvaarderscollege, waarna zij haar havodiploma heeft gehaald, en door is gegaan naar Windesheim in Zwolle. Naomi heeft daar haar propedeuse gehaald waardoor zij uiteindelijk kon starten op de universiteit van Utrecht met de opleiding rechten. Iets wat zij altijd al had willen doen!

Ik wilde graag mensen helpen! Ik heb zelf namelijk ook bepaalde dingen thuis meegemaakt waarbij ik dacht dat het handig zou zijn.

Naomi is een inspirerende meid, zo heeft ze naast haar studie ook al die tijd bij Holland Casino gewerkt. Daar is ze nu mee gestopt omdat ze zich vol wilde focussen op school. Maar Naomi doet ook aan vloggen. Naomi vlogt al sinds 2014 en haar inspiratie hiervoor is al begonnen toen Naomi nog een kleine meid was. Zo verteld de 23-jarige dat ze op jonge leeftijd al een internet freak was, en altijd Engelse en Amerikaanse filmpjes op internet keek.

Ik vlog voornamelijk om te laten zien hoe mijn opleiding is. Ook wel de dingen die ik dagelijks doe, maar gewoon om mensen te inspireren. Ik kende namelijk niet veel donkere vlogsters, en daar wilde ik ook graag verandering in brengen.

Naomi wil graag haar YouTube kanaal (Naomi Okoto) uitbreiden. En weet al precies hoe ze dat moet doen: ‘Je moet consequent zijn, reageren op reacties, delen op je facebook en zorgen dat het je lukt om samenwerkingen te krijgen’. Soms vind ik het nog wel moeilijk, verteld Naomi. Ze heeft veel ideeën liggen maar met school lukt het vaak niet, of ik sta net niet 100% achter het idee wat ik heb.

Op dit moment heb ik ongeveer 650 abonnees, maar hoop dat dit met de tijd meer wordt. Ook zou ik het supertof vinden om kleine (donkere) meisjes te inspireren, en daar een voorbeeld voor te zijn.

Het vloggen is veel werk, voornamelijk het bewerken ervan. Ik doe dat allemaal zelf! Ik heb ook een keer een vlog in elkaar gemaakt voor de wat oudere generatie. Dit was over een lezing waar ik naartoe was geweest voor school.

Ook wil ik actiever worden op Instagram. En niet alleen maar de leuke dingen delen, maar ook hoe het echt in het leven gaat.

Ik heb een tijd niet goed in mijn vel gezeten. Ik heb daardoor ook 1 jaar lang niet gevlogt. Ik ben blij dat ik het weer heb opgepakt, verteld de vlogster. Het gaat nu goed met Naomi. Naomi is bijna klaar met haar huidige opleiding en gaat daarna de master volgen in strafrecht of internet ict recht.

Buiten om alle online hectiek waar Naomi zich vaak in verkeerd is Naomi ook heel erg geïnteresseerd in mode en beauty. Zo is Naomi moderator in 1 van de grootste beauty groepen in Nederland ‘Fadim’s Beautyspace’. Fadim Kurt, het meisje die deze groep heeft opgericht kom ook regelmatig in Almere. Naomi kende Fadim eerst niet persoonlijk, maar nu wel! Ik ben hier een beetje ingerold door vrienden die Fadim ook kende.

Moderator zijn bij Fadim’s Beautyspace neemt echt veel tijd in beslag soms. Er komen de meest gekke dingen online te staan. Maar het is niet m’n baan, en zo moet het ook blijven.


Naomi vindt het dus superleuk om zich bezig te houden met mode en beauty. Ik heb ook in de Linda gestaan! Verteld Naomi. Naomi stond in de Linda editie van Januari dit jaar! Het ging toen over pruiken. Naomi had namelijk gereageerd op een facebook bericht van ‘meer kleur in de media’ waarna Naomi was uitgekozen met 5 andere om iets over zichzelf te vertellen in de Linda. ‘Het was echt een leuke ervaring! Een visagist deed m’n make-up voor de fotoshoot en ik werd helemaal gestyled’ 

Ik draag vaak pruiken. Dit is gekomen omdat ik vroeger al wave en extensions droeg. Ik draag het niet omdat ik onzeker ben, maar omdat ik het gewoon leuk vind om de ene keer stijl haar te hebben en de andere keer krullen. Zonder dat ik mijn eigen haren aantast natuurlijk! Want dat zou m’n moeder echt niet leuk vinden.

Naomi haar moeder is namelijk kapster. Zij heeft een eigen kapsalon in Eilandenbuurt, Almere-Buiten. Het heet: Naki’s haircare. Naomi hielp haar moeder vroeger ook altijd in de kapsalon, en is daardoor ook minder verlegen geworden. Dat heeft erin geresulteerd dat Naomi een van de meest opvallende meiden is op haar school.

Bij mij op school dragen ze allemaal amper make-up. En dan kom ik… Met felle lipstick en elke dag make-up op haha.

Als ik ooit wat voor mezelf zou beginnen, dan zou het ook echt wel in de mode en beauty zijn. Maar wat ik nu doe vind ik ook heel erg leuk, ik kan eigenlijk gewoon niet kiezen, verteld Naomi. Naomi is echt een veelzijdige meid die ook van veel verschillende dingen houdt.

De redactie hoopt natuurlijk dat Naomi nog veel groter gaat worden in de beauty branche, want daar houden wij ook wel van!

Zou je Naomi willen volgen? Dat kan!

Instagram: naomiokoto  
Facebook: Naomi Okoto 
YouTube: Naomi Okoto