Kosten hertelling geschat op een ton

Geschreven door Redactie

De kosten voor het hertellen van stemmen voor Provinciale Staten worden geschat op een ton. Dat heeft Commissaris van de Koning Leen Verbeek woensdag bekendgemaakt.


De hertelling was aangevraagd door het CDA. De uitslag van de verkiezingen van 20 maart pakte onvoordelig uit voor het CDA. De partij kwam net niet in aanmerking voor een restzetel. Die ging naar nieuwkomer DENK. 


Afgelopen donderdag zijn de stemmen door 650 ambtenaren uit de hele provincie herteld. Vervolgens werd dinsdag duidelijk dat de uitslag van de verkiezingen ongewijzigd is gebleven. DENK behoudt dus de enige zetel die de partij heeft gehaald. 


Vanwege de hertelling was de installatie van de nieuwe Statenleden uitgesteld. Dat is woensdagavond gebeurd.

Onze Ambassadeurs