Problemen met vuilnis in Almeerse Kruidenwijk

Geschreven door Redactie

Het stinkt, trekt ongedierte aan en is gevaarlijk voor bewoners die slecht ter been zijn: de ondergrondse vuilcontainers op de hoek van het Lavendelplantsoen en de Sesamstraat in de Almeerse Kruidenwijk. Bijna dagelijks verandert het inzamelpunt in een soort vuilnisbelt. 


De drie afvalcontainers blijken bij lange na niet genoeg om al het afval uit de buurt te kunnen verwerken. De containers zijn geplaatst als vervanging van 5 andere afvalbakken die een stukje verderop stonden. Begin juni zijn drie nieuwe containers geplaatst, maar met name voor het restafval blijkt die capaciteit bij lange na niet voldoende. Een dag na het legen staat er alweer van alles naast.


Meeuwen weten de plek nu ook goed te vinden en scheuren de zakken open. Dat trekt weer muizen en ratten aan. En het stinkt er.


De buurt is een handtekeningenactie begonnen om de situatie aan te pakken.

Onze Ambassadeurs