Zorg voor je ogen, zo houd je ze gezond.

Geschreven door Redactie

Houd je ogen gezond!

Met je ogen moet je je hele leven doen. Het is daarom ook belangrijk dat je goed voor ze zorgt.

Er bestaan een aantal praktische handelingen die ervoor zorgen dat je je ogen gezond houdt. Zo kan je zichtproblemen op latere leeftijd verminderen of zelfs voorkomen. Lees hieronder hoe je dat doet.

Kijk niet te lang naar schermen

Alles wordt steeds meer digitaal en een groot deel van de dag kijken we naar schermen. We kijken niet alleen de hele dag naar onze smartphone maar ook naar de televisie of computer. Er wordt wel eens gezegd dat de straling van deze schermen schadelijk zou zijn voor de ogen. Dat is gelukkig niet het geval. Wel worden je ogen er moe en droog van. Daarom is het belangrijk om regelmatig even weg te kijken van je scherm. Kijk iedere 20 minuten, 20 seconde in de verte.

Gezond eten

Het is natuurlijk belangrijk dat je gezonde voeding eet. Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je ogen is dat van belang. Veel groente, fruit en vis eten is goed voor je ogen. Voedingsmiddelen die de bloedcirculatie bevorderd zijn goed voor het hart, ogen en het zicht. Dat zijn bijvoorbeeld citrusvruchten, groene bladgroenten en volkoren producten.