Speciale serie 'Vrijheidsinterviews' bij Omroep Flevoland

Geschreven door Redactie

Omroep Flevoland zendt vanaf woensdag 24 april acht ontwapenende interviews uit over het belang van het maken van vrije keuzes. In aanloop naar 5 mei interviewt presentatrice en actrice Dolores Leeuwin een diverse groep bekende en onbekende Flevolanders.


De interviews gaan in op het jaarthema ‘In vrijheid kiezen’. Het eerste interview dat uitgezonden wordt, is met Willy van der Most, het hoofd Kennis en Collecties bij Batavialand. De interviews worden na de nieuwsuitzending van Omroep Flevoland uitgezonden.


Flevoland is dit jaar gastheer voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en het Bevrijdingsfestival Flevoland organiseert zij op 5 mei naast het festival, een reeks aan activiteiten op weg naar 5 mei. Waaronder deze acht vrijheidsinterviews op bijzondere vrijheidsstoelen die door de provincie trekken.


Overzicht van de interviews

24 april: Willy van der Most, hoofd Kennis en Collecties bij Batavialand

25 april: Sander Beers, veteraan en gediend tijdens de Bosnische oorlog in ’93-‘94

26 april: Tom Draisma & Corine Kistemaker, over hun ervaringen met dekolonisatie in Azië en Afrika

29 april: Mardjan Seighali, vluchtte van Iran naar Nederland

30 april: Maarten Frank de Jong, ‘bleekneusje’ op Urk

1 mei: Elsbeth Gruteke, predikant in Zeewolde

2 mei: Tom Nauta, teamchef politie in Almere Buiten Hout

3 mei: Famke Allaart, deelnemer dichtwedstijd ‘Dichter bij 4 mei’

Onze Ambassadeurs