Gisteravond was de aftrap van Lock me Up - Free a Girl!

Geschreven door Redactie

Woensdagavond om 19:30 uur verzamelde alle deelnemers van Lock me Up - Free a Girl van Almere bij Brasserie Julia in Almere-Haven.

Het was de eerste bijeenkomst en daarmee ook de aftrap van het evenement!

Evenement informatie

De deelnemers van het evenement kregen uitleg over het evenement van Lock me Up - Free a Girl. Hierin werd onder andere uitgelegd waar zij deze dag recht op hebben en wat zij wel of niet mogen doen.

Het evenement vindt plaatst van 13 t/m 17 mei. Elke dag zitten er twee deelnemers uit Almere in een kooi op de kade in Almere-Haven bij Brasserie Julia. De kooien staan minimaal zes meter van elkaar vandaan en staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen.
De deelnemers krijgen elk om de twee uur vijf minuten pauze. Ze mogen de gehele dag niet eten en krijgen alleen om 18:00 één kommetje rijst. Gedurende de dag mogen ze alleen water drinken. Kussens en dekens mogen ze meenemen vanuit huis en ze mogen gebruik maken van hun mobiele telefoon, iPad of andere elektronica. Zo kunnen de deelnemers hun volgers op de hoogte houden en live verslag doen vanaf het evenement.

De Almeerse deelnemers

In totaal doen er voor Almere tien deelnemers mee. Gisteravond zijn er voor de deelnemers de eerste T-shirts en hoodies besteld.
Tijdens de week van Lock me Up - Free a Girl gaan we op donderdag lootjes verkopen voor €2,- per lot waar mooie prijzen mee te winnen zijn, zoals dinercheques. De winnaars worden op de slotavond, vrijdagavond, bekend gemaakt. Tevens zal er elke dag livemuziek van verschillende artiesten zijn.

Op maandag 13 mei zitten Richard Verduyn Lunel en Shasta Rötscheid in een kooi. Richard is deelnemer namens Ons Almere en Shasta namens Cleerdin & Hamer advocaten. De twee deelnemers trappen daarmee de week af bij Brasserie Julia.
De dag erna zitten Roy Overbeek en Naima Amdaouech in een kooi. Roy Overbeek is deelnemer namens Sensemakers. De twee deelnemers staan samen op de tweede dag van het evenement. Je kunt Roy live volgen vanaf zijn eigen website! Klik hier om doorverwezen te worden naar de website van Roy.
Op de derde dag van het evenement zitten Vince Collet en Sylvana Lamfers in een kooi. Vince Collet is bekend om zijn uitgebreide Nederlands repertoire en maakt er altijd een onvergetelijk feest van!
Op donderdag 16 mei zitten Pedram Karami en Nicky van Grinsven in een kooi. En op de slotdag van vrijdag 17 mei zitten Johny Heuckeroth en Willem & Leonie Stegink in een kooi. De avond zal worden afgesloten met spetterende optredens van o.a. Mario Broerse, Vince Collet, Emile Ratelband, Brownie Dutch, Gordon, Naima Amdaouech, Ramon Beense en Benni Paauw!

De week van Lock me Up - Free a Girl zal landelijke en lokale media-aandacht krijgen. Zo zijn RTL Blvd en SBS 6 inside aanwezig.Koplopers

De koplopers van deze week zijn Roy Overbeek, Willem & Leonie Stegink en Shasta Rötscheid. Roy Overbeek heeft momenteel het hoogste bedrag met 3.625 euro, Willem en Leonie volgen daarna met een bedrag van 1.137,50 euro en Shasta staat derde met een bedrag van 802,50 euro.
Alle deelnemers hebben tot het einde van het evenement van Lock me Up - Free a Girl de tijd om het streefbedrag van 2.500 euro te behalen.

Wil jij de Almeerse deelnemers helpen met een sponsorbedrag? Via deze link ga je naar de locatiepagina waarbij je kan doneren!

Lock me Up - Free a Girl

Free a Girl organiseert sinds 2011 “Lock me Up – Free a Girl”, met als doel om met heel Nederland en België nog veel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Tijdens de 9de editie van Lock me Up – Free a Girl, maandag 13 mei tot en met zondag 19 mei 2019, staan er bij restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van 1 bij 2 meter. De hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. Deelnemers laten zich bewust 12 uur lang opsluiten en zamelen elk minimaal 2.500 euro in. In totaal zullen 40 locaties meedoen.