Interview met Sylvana Lamfers voor Lock me Up - Free a Girl

Geschreven door Redactie
Interview met Sylvana Lamfers voor Lock me Up - Free a Girl
Interview

Van 13 t/m 17 mei 2019 staat Almere volledig in het teken van Lock me Up – Free a Girl! Verschillende deelnemers zetten zich in voor deze mooie stichting om een zo groot mogelijk geldbedrag in te zamelen. Zo ook Sylvana Lamfers. 

Sylvana Lamfers, 34 jaar, werkt bij een restaurant van een vakantiepark van droomparken. Ze heeft een aantal jaren met veel plezier gewerkt bij FC Almere, maar had zin in een nieuwe uitdaging. Die heeft ze kunnen vinden bij Brasserie de Vuurtoren in Nijkerk. Sylvana is geboren in Almere en heeft haar hele leven gewerkt binnen de Horeca in Almere. Hierom wilde zij dan ook al te graag in Almere zitten.

Sylvana zit samen met Vince Collet op woensdag 15 mei in een kooi. Naar verwachting zal Vince ook regelmatig gaan zingen. Ze hoopt met Vince samen een activiteit te kunnen gaan doen, maar dat moeten ze nog afstemmen. Sylvana wilt zelf misschien een Kampioen AJAX-shirt aanbieden op de veiling als ze dit kan regelen.

‘Het wordt woensdag echt een topdag. AJAX speelt dan tegen Graafschap, dat wordt één groot feest. Ik heb natuurlijk onwijs mazzel dat AJAX tijdens mijn zitdag kampioen gaat worden. Gelukkig worden er schermen geregeld, want deze wedstrijd wil ik echt niet missen’.

Twee jaar geleden

Twee jaar geleden deed Sylvana ook mee aan Lock me Up – Free a Girl. Zij was toen opgetrommeld om last-minute in de kooi te stappen, omdat een andere deelnemer zich ziek had gemeld. Frans Brouwer had toen Sylvana gevraagd of zij die plaats wilde innemen. Sylvana had dus geen tijd om van tevoren sponsorgeld op te halen. Elke deelnemer heeft namelijk een streefbedrag van €2500 staan.  

‘Het ophalen van het geld ging bij mij zo ontzettend snel. Twee jaar geleden kwam ik alleen even koffiedrinken en kijken hoe het evenement verliep. Voor ik het wist zat ik opeens opgesloten in die kooi. Frans stond daar met zijn handen in het haar’. Vertelt Sylvana. Frans is ook bij het interview aanwezig en grapt tussendoor ‘Welk haar?’. ‘Toen heb ik op één dag €1000 euro weten op te halen, en dat allemaal binnen één dag!’ vertelt Sylvana.  

‘Voor ik het wist zat ik opeens in die kooi, maar ik vond dat echt super om te doen. Tommy had meteen een account voor mij aangemaakt, waardoor ik zelf sponsorgeld kon ophalen. Dit ging veel sneller dan verwacht.’

Dit jaar hoopt Sylvana wel het streefbedrag van €2500 op te mogen halen. Ze verwacht dat dit wel moet gaan lukken, zeker met haar zitdag meegerekend. Juist dan komt het meeste sponsorgeld binnen.

Artiesten en activiteiten

De artiesten die twee jaar geleden kwamen opdagen waren Dries Roelvink, Mario Broerse en George Lotze. Er was een volle line-up van bekende en nog onbekende artiesten. Dit jaar heeft Sylvana ook leuke artiesten geregeld voor op haar zitdag.  

‘Woensdag, 15 mei, zit ik twaalf uur lang in een kooi. Dan komen Jeff van Vliet, George Lotze en Roy Oostwegel belangeloos optreden. Dat vind ik heel erg leuk!’

‘Elke dag is er een loterij tijdens het evenement. Verder loopt er een veiling waarbij deelnemers online via de Lock me Up pagina producten of diensten kunnen veilen. Op vrijdag zullen deze geveild worden voor het goede doel. Op vrijdag horen we dan ook wat we totaal met alle deelnemers hebben opgehaald voor Almere’. 

‘Ik doe puur mee, omdat ik het gewoon belachelijk vind dat dit gebeurd. Deze meisjes moeten zo snel mogelijk bevrijd worden. Dit mag niet gebeuren. Gelukkig heb ik zelf nooit zo’n ervaring gehad, wij mogen van geluk spreken’.

Exposure

Sylvana wilt zeker contact houden met haar sponsoren. Dit wilt ze zoveel mogelijk doen via Social Media kanalen. Sylvana is van plan live te gaan tijdens het evenement en zo haar volgers up-to-date te houden. ‘De meeste mensen die mij steunen zullen ook nog wel langs komen. We gaan het mee maken’.

Sylvana heeft het zo met haar werk kunnen regelen dat zij elke avond even bij haar mede deelnemers kan gaan kijken. ‘We moeten het met elkaar doen en je wilt je mede deelnemers daar zoveel mogelijk in steunen’. Sylvana denkt dat zij alleen in Almere zal gaan kijken.

Kleding, eten en drinken

Sylvana denkt dat ze het makkelijk kan volhouden op een kommetje rijst een wat water. Tevens krijgen alle deelnemers een mooi T-shirt en een lekker warm vest gesponsord vanuit de organisatie. Deze heerlijke vesten worden gesponsord vanuit TN CustomWear.

Wil jij ook zo’n tof Freedom Fighter T-shirt? Bestel deze dan bij Sylvana! Voor vijftien euro heb je zo’n te gek T-shirt waarbij je niet alleen de deelnemer maar ook Lock me Up steunt! Je hebt een T-shirt al voor €15, waarvan €10 als donatie naar Lock me Up toe gaat.

Wist je dat: Sylvana tijdens het interview €212,50 opgehaald heeft, binnen één dag!