Dronten, Urk en NOP willen meer samenwerken

Geschreven door Redactie

Dronten, Urk en Noordoostpolder willen meer gaan samenwerken. Daarmee willen de drie gemeenten in Noordoostelijk Flevoland het gebied steviger op de kaart zetten.


De gemeentebesturen hebben woensdagavond op het provinciehuis een gezamenlijk manifest overhandigd aan de Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Het gaat in eerste instantie om samenwerking op het gebied van bereikbaarheid, zorg en ruimtelijke en economische ontwikkeling.


Dronten, Urk en Noordoostpolder liggen in Flevoland, maar zijn tegelijkertijd ook onderdeel van de regio Zwolle die met 21 gemeenten een sterk samenwerkingsnetwerk rondom de stad Zwolle vormt. De drie gemeenten willen zowel binnen het Flevolandse netwerk als ook binnen de regio Zwolle meer samen optrekken en daarmee ook een verbindende schakel zijn tussen beide netwerken.