Werkstraf geëist tegen relschopper bij City FC

Geschreven door Redactie

Tegen een 29-jarige NEC-supporter is honderd uur werkstraf geëist.

Hij zou betrokken zijn geweest bij rellen tijdens de voetbalwedstrijd Almere City FC – NEC in 2014. Het hoger beroep tegen de man diende donderdag voor het Gerechtshof in Arnhem.


De rellen braken in oktober 2014 uit op de tribune in Almere, waar NEC-aanhangers tussen de supporters van Almere City zaten. De vlam sloeg in de pan toen er werd geslagen met riemen en enkele supporters het veld op gingen. Meerdere NEC-supporters verklaarden in 2015 bij de rechtbank dat ze zich in het nauw gedreven voelden.


Eerder kreeg de 29-jarige Nijmegenaar een werkstraf van 120 uur opgelegd. Maar volgens zijn advocaat hield de Nijmegenaar zich tijdens de rellen afzijdig van de vechtpartij op het veld. Dit zou ook blijken uit de videobeelden die tijdens de zitting opnieuw werden bekeken.


Nu zijn hoger beroep pas ruim drie jaar later wordt behandeld, heeft de 29-jarige volgens zijn advocaat recht op verkorting van zijn straf. De aanklager vindt dat hij wel degelijk een aandeel in de rellen heeft gehad en eist 100 uur. De uitspraak is op 23 mei.