'Burgemeester heeft poolcentrum terecht gesloten'

Geschreven door Redactie

Burgemeester Franc Weerwind heeft het poolcentrum aan de Grote Markt in Almere terecht voor zes maanden gesloten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland maandag beslist. Volgens de rechtbank vervulde het poolcentrum een belangrijke rol bij criminele activiteiten, waaronder de handel in vuurwapens. 

Weerwind sloot het poolcentrum, nadat de politie op 19 oktober vorig jaar een inval deed vanwege een onderzoek naar wapenhandel. Op diezelfde dag werd ook een bedrijfspand op industrieterrein Veluwsekant binnengevallen. De politie hield vijf mensen aan.

'Te zware straf'


De eigenaar van het Poolcentrum vond een sluiting van zes maanden een te zware straf. Tijdens de rechtszaak twee weken geleden zei hij dat hij zelf niks te maken had met de verboden wapenhandel. Eén van zijn broers zou daarvan worden verdacht. De eigenaar vindt een sluiting van drie maanden meer op zijn plaats.

Burgemeester Weerwind sloot in oktober vorig jaar ook Club26Twelve op de Grote Markt voor een half jaar, na enkele incidenten. Vorige week bepaalde de rechter dat ook die sluiting terecht was.