Gevangenisstraf voor potloodventer die 12-jarig meisje lastig viel

Geschreven door Redactie

Een 28-jarige man die in Almere in het bijzijn van een 12-jarig meisje stond te masturberen, is woensdag veroordeeld tot drie weken cel waarvan het grootste deel voorwaardelijk.

De politierechter vond het kwalijk dat de Almeerse in haar eigen tuin werd geconfronteerd met het geslachtsdeel van de verdachte.


De potloodventer belde precies een jaar geleden aan bij de woning van het meisje. Zij stuurde hem weg. Maar even later stond hij zich af te trekken in de achtertuin. Het meisje riep haar vader, die de politie belde. De verdachte zat twee dagen in de cel. Het meisje vertelde dat zij erg geschrokken is. Ze durfde nauwelijks meer alleen naar buiten. Haar ouders hebben een nieuw slot op de deur laten zetten.


Het meisje zei in de rechtbank in Utrecht dat zij hoopt dat de verdachte hulp zoekt. De officier van justitie vertelde dat de man gevlucht is naar zijn geboorteland Noorwegen. Hulp bieden is daarmee onmogelijk. Daarom eiste de officier alleen gevangenisstraf. De rechter nam de eis over en wees ook nog 50 euro smartengeld toe.

Onze Ambassadeurs