Twee dagen 'Open Huis' landschapskunst

Geschreven door Paula Blesing

De bouw van het nieuwe landschapskunstwerk Riff PD18245 bij Biddinghuizen loopt achter op schema. In augustus 2018 ging de eerste paal de grond in en eigenlijk had hij dat jaar af moeten zijn. Tijdens het Land Art Weekend konden bezoekers een kijkje nemen bij de bouw van dit kunstwerk dat een ode is aan het 100-jarige bestaan van de Zuiderzeewet.

Tijdens het derde Land Art Weekend zijn alle negen landschapskunstwerken in Flevoland te bewonderen. Bij de verschillende locaties staan gidsen klaar en bij sommige kunstwerken kunnen bezoekers nog wat doen. 

Zo is bij het Deltawerk// in Marknesse een film te zien over de waterwerken in het bos en kunnen kinderen het stippenpad ontdekken. Dit is een route door het Waterloopbos. Bij de Groene Kathedraal bij Almere is zaterdagavond een buitenmis. Hier wordt een silent disco gehouden. 

Op zondag is er een lezing bij Sea Level bij Zeewolde. En bij het Polderland Garden of Love and Fire is zondag een stilteperformance.

Onze krant nog niet ontvangen?