Inwoners Flevoland minste problemen met Lelystad Airport

Geschreven door Redactie

Uit heel Nederland zijn Flevolanders het meest positief over de komst van Lelystad Airport.

Straks kunnen ze vanuit hun eigen provincie gaan vliegen.

Onderzoek naar vliegmaatschappijen

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat laten onderzoeken hoe aantrekkelijk vliegmaatschappijen Lelystad Airport vinden als alternatief voor Schiphol. Zo hoopt ze een beter beeld te krijgen van de mogelijke groei van het vliegveld, dat in 2020 open moet gaan.

Het onderzoek wordt gedaan door een onderzoeksbureau met 'goede operationele- en bedrijfseconomische kennis van de Nederlandse luchtvaartindustrie'. De minister benadrukt dat het een onafhankelijk onderzoek zal worden. Ze zal als opdrachtgever dus geen sturing geven aan de uitkomst ervan.

Flevolanders vliegen vaak

Uit onderzoek blijkt dat Flevolanders relatief vaak vliegen. Vijftig procent van de Flevolanders zegt vorige jaar minstens één keer te zijn gaan vliegen naar het buitenland. Alleen inwoners van Noord-Holland en Utrecht vlogen meer. 

Iets meer dan vijftig procent van de Flevolanders we minder moeten vliegen om het milieu te sparen. In andere provincies ligt die percentage hoger.

Enkele actiegroepen in Overijssel zijn tegen de komst van Lelystad Airport. Ongeveer 55 procent van de inwoners vindt dat mensen minder zouden moeten vliegen en meer dan dertig procent is het hier helemaal niet mee eens. 

Onze Ambassadeurs

Ons Almeerders bekeken ook: