Free Joy is dé cadeaushop van Almere!

Geschreven door Redactie

In de mooie kleurrijke winkel staan er prachtige producten die gemaakt zijn voor Almeerders, door Almeerders.

Over Free Joy Cadeaushop

Free Joy Cadeaushop werkt samen met Freeway Zorg in Almere. Zorginstelling Freeway Zorg biedt 24-uurs zorg aan cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) in kleinschalige woonvormen. Freeway Zorg hecht waarde aan het bieden van een zinvolle dagbesteding voor deze doelgroep. Hierom mogen cliënten in de cadeaushop van Free Joy helpen aan waardevolle invulling van winkel.
De winkel is vier dagen per week geopend van 10:00 tot 15:30 uur.  De cliënten volgen zes uur lang een dagbesteding. De cliënten mogen zich bezighouden met het ontvangen van gasten in de winkel, het maken van mooie producten zoals verschillende manieren van mozaïek, teken portretten en mooie cadeaupakketten. In het weekend is de winkel gesloten.

Mooie producten en pakketten

De meeste producten komen binnen via mensen en kringloopwinkels. In de winkel worden van allerlei nieuwe en 2e hands producten mooie cadeaupakketten samengesteld. Al vanaf €1,00 zijn er leuke producten in de winkel te vinden. Zo verkopen ze ook mooie Riverdale en Luz (geur)kaarsen voor mooie gescherpte prijzen vanaf €2,95! Luz kaarsen staan bekend om de vele branduren. De kleine kaarsen beginnen bijvoorbeeld bij 32 branduren.

Naast mooie cadeaupakketten voor verjaardagen maakt Sonja samen met de cliënten mooie pakketten voor kraamcadeau ‘s, luiertaarten en kraambomen. Er zijn ook unieke ansichtkaarten te vinden in de winkel. Tevens kunnen klanten zelf samengestelde cadeautjes aanvragen die door de cliënten in elkaar worden gezet! Zoek jij nog een mooi gepersonaliseerd cadeau dat met liefde wordt gemaakt? Loop dan eens langs bij Free Joy Cadeaushop op de Markerkant in Almere-Stad!

Tevens kun je bij Free Joy Cadeaushop altijd langslopen voor koffie, thee en limonade. De opbrengst van het opgehaalde geld gaat naar Stichting Het Vergeten Kind.
In Nederland wonen ruimt 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Over Freeway Zorg

Zorginstelling Freeway Zorg is opgericht in 2012 en biedt 24-uurs zorg aan cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) in kleinschalige woonvormen. De zorginstelling is gevestigd op drie locaties in Almere.

Dagbesteding bij Freeway Zorg heeft een hoge prioriteit. Het is van essentieel belang dat de cliënten aan dagbesteding doen. Zo leren ze een dagstructuur opbouwen. Freeway Zorg biedt zinvolle en op maat gezette dagbesteding aan cliënten met een licht verstandelijke beperking. Ze passen dit aan op maat, er wordt gekeken wat past bij een cliënt, waar liggen zijn/haar behoeften en wat vindt hij/zij leuk. Dan zal de cliënt en de begeleider hierop actie gaan ondernemen. De dagbesteding locaties zijn allemaal verschillend van karakter, omvang, ligging en sfeer. Ook de activiteiten die je er kunt doen verschillen.

Op de dagbesteding bieden zij de volgende dienst en producten aan:
- fietsenmakerij;
- houtbewerken: zowel standaardartikelen, op bestelling en op maat gemaakt;
- werken in de cadeaushop: cadeaupakketten samenstellen en producten opknappen en bewerken.

Via de Facebookpagina van Free Joy worden regelmatig mooie producten gepresenteerd en verkocht. Het geld wordt gebruikt om het materiaal kosten eruit te halen en er zit een vergoeding in voor de cliënten.

Loop eens langs bij Free Joy Cadeaushop en beleef de samengestelde producten helemaal zelf! Free Joy Cadeaushop zit op de Markerkant 12-01-6 in Almere-Stad.