Kilo's drugs en poeder in binnengevallen pand

Geschreven door Redactie

De politie-inval vorige week woensdag in een bedrijfspand in Almere Buiten werd gedaan in het kader van een onderzoek naar grootschalige drugshandel via de post.

Dat bleek dinsdag tijdens een persconferentie van de Nederlandse en Duitse justitie.


In het onderzoek zijn vorige week 4 Nederlanders opgepakt. Zij zouden 'via een ingenieus systeem van postleveringen' tenminste 15.000 pakketjes met zogenoemde designerdrugs hebben verstuurd. 


In het pand in Almere werden kilo's pillen en poeder in beslag genomen. Ook op 11 andere plekken werden vorige week woensdag invallen gedaan. Op een van de locaties werd 40.000 euro gevonden. Op de actiedag werden twee verdachten aangehouden: een 65-jarige Amsterdammer en een 66-jarige man uit Huizen. Twee Amsterdammers van 26 en 31 werden in Kroatië aangehouden. 


De Nederlandse politie heeft op verzoek van de Duitse zo'n anderhalf jaar onderzoek gedaan naar de levering van zogeheten designerdrugs. Vooral in Duitsland werden die veel gekocht. 


Designerdrugs bevatten zogeheten psychoactieve stoffen die veelal niet onder de Nederlandse Opiumwet vallen. De drugs zijn populair in het uitgaanscircuit. 


Beelden uit Almere