Julius Lindenbergh benoemd als opvolger wethouder Jaap Lodders

Geschreven door Redactie

Julius Lindenbergh (32) is donderdagavond benoemd als de nieuwe VVD-wethouder voor de gemeente Almere. Hij volgt Jaap Lodders op die begin mei plotseling zijn vertrek aankondigde.


Lindenbergh groeide op in de Almeerse Muziekwijk, maar verhuisde op enig moment naar de gemeente Haarlemmermeer. Daar was hij tussen 2006 en 2010 raadslid voor de VVD. De afgelopen negen jaar werkte Lindenbergh bij De Nederlandsche Bank; eerst als macro-econoom en later als toezichthouder op de banken. Vijf jaar geleden kwam Lindenberg met zijn vriendin weer terug naar Almere.


Moeilijke gesprekken

In een toespraak tot de gemeenteraad zei Lindenbergh dat hij met zijn kennis en kunde wat kan toevoegen aan het gemeentebestuur. Zo heeft hij geleerd financiële risico's te herkennen en wat je daar aan kunt doen. Ook heeft Lindenbergh geleerd moeilijke gesprekken te voeren.


Het takenpakket van Lindenbergh gaat bestaan uit financiën, sport, digitalisering en dienstverlening.


In de raad stemden 34 leden voor zijn benoeming, 10 blanco en 1 raadslid was afwezig.


Nog één dag bij De Nederlandsche Bank

Lindenbergh zijn eerste dag als wethouder in Almere begint overigens pas op zaterdag. Het moment van de raadsvergadering op donderdagavond viel niet samen met zijn opzegtermijn bij De Nederlandsche Bank. Daar heeft hij vrijdag nog zijn laatste werkdag.


[twitter_feed]https://twitter.com/AlmeerseVVD/status/1139270402931396609[/twitter_feed]

Onze Ambassadeurs