Volgend jaar geen plastic meer in confetti Bevrijdingsfestival

Geschreven door Redactie

In de confetti die gebruikt wordt op het Bevrijdingsfestival in Almere zal volgend jaar geen plastic meer zitten. Dat zegt organisator Barry Bouquet toe.


De Partij voor de Dieren in Almere heeft vragen gesteld over het gebruik van confetti met plastic. De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders om confetti, net als het oplaten van ballonnen, voortaan te verbieden.


Volgens de PvdD zijn er duizenden plastic confettisnippers afgeschoten en is een deel daarvan in het Weerwater terecht gekomen. De partij vindt dat onacceptabel, omdat de snippers schadelijk zouden zijn voor 'dier, natuur en mens'.


De partij vraagt of verbieden van confetti een mogelijkheid is en wil verder dat de gemeente de opruimkosten verhaalt op de organisatie.

Onze Ambassadeurs