Omwonenden: "recreatieve pad door het Lumièrepark niet veilig"

Geschreven door Redactie

Een groep bewoners van de Almeerse Filmwijk klaagt over het in hun ogen onveilige recreatieve pad door het Lumièrepark.

Oorspronkelijk was het een pad dat alléén bedoeld was voor voetgangers en hardlopers. Nu wordt het ook gebruikt door fietsers, wielrenners en brommers.


Joost de Bruijn woont vlakbij het Lumièrepark. Hij heeft eerder een brief aan de gemeente geschreven. Daarin zegt hij: "Sinds de aanleg van het brede asfalt, is het park een gevaarlijke snelweg geworden. Voorheen waren het allemaal rustige voet- en wandelpaden waar kinderen en honden konden lopen en spelen. Tegenwoordig word je van je sokken gereden door opgevoerde scooters en pelotons aan wielrenners. Door de snelheid en omvang van de motorvoertuigen en groepen fietsers wordt er automatisch voorrang afgedwongen waardoor hondenbezitters en wandelaars uit het park worden gejaagd." 


Nieuw bord geplaatst 

Aan het begin van het pad heeft de gemeente een nieuw verkeersbord geplaatst met daarop de tekst "Deel het pad. Doe rustig aan, waarschuw elkaar, ga aan de kant, groet elkaar". Volgens De Bruijn is het bord onduidelijk en verwarrend.


Volgens hem moeten brommers en fietsers verhuizen naar een fietspad dat op 50 meter afstand ligt naast de bosrand. "Mijn advies: Verbod van tweewielers en toegangspoortjes plaatsen waardoor gemotoriseerde voertuigen en wielrenners geen doorgang meer hebben tot het park." 


Politiek stelt vragen over het pad 

Inmiddels heeft de PVV in de gemeenteraad schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het nieuwe pad. In november vorig jaar heeft het CDA ook vragen gesteld over het voetgangersgebied. Veel fietsers zouden toen over het voetpad rijden. Dat zou voor gevaarlijke situaties zorgen met wandelaars en honden.