Irma K. mag gehoord worden over woningoverval

Geschreven door Paula Blesing

Irma K. mag gehoord worden in het hoger beroep van een woningovervalzaak in Almere. Dat heeft het hof woensdag besloten. K. is mogelijk kroongetuige in een andere zaak, de moord op Esther Paul in 2017.

Volgens de advocaten van twee voormalige No Surrender-leden die zijn veroordeeld voor de woningoverval is Irma K. ook bij deze zaak betrokken. Esther Paul zou de overvallers hebben getipt dat er veel geld in het huis van het 78-jarige slachtoffer was te vinden. De vrouw is de moeder van een ex van Paul, de veroordeelde drugscrimineel Frank G.; Irma K. was een vriendin van Paul. 

De advocaten vroegen maandag tijdens een zogeheten regiezitting of ze K. mogen horen. Ze denken dat ze in ruil voor haar verklaringen in de moordzaak immuniteit heeft gekregen voor haar vermeende betrokkenheid bij de woningoverval. 

Verkleed als postbode 

Bij de woningoverval in december 2016 drongen twee mannen verkleed als postbode de woning van de 78-jarige Almeerse binnen. De vrouw werd vastgebonden en er zou 600.000 euro zijn buitgemaakt. De rechtbank achtte het vorig jaar bewezen dat de twee voormalige No Surrender-leden de daders waren. Ze kregen 4 en 4,5 jaar celstraf. Tegen die straf zijn zij in hoger beroep gegaan.

Esther Paul 

Het zwaar toegetakelde lichaam van Esther Paul werd in het voorjaar van 2017 in het Veluwemeer gevonden. Die moord is nog steeds niet opgelost.

Onze krant nog niet ontvangen?