Automobilist zegt dat getuige schuld ongeluk op zich zal nemen

Geschreven door Redactie

Een automobilist die verdacht wordt van het veroorzaken van een zwaar ongeval op de A27 in september 2016 wil dat de rechtbank een getuige opnieuw hoort. Volgens de Almeerder zal die getuige hem vrijpleiten en zelf de schuld van het ongeluk op zich nemen. De getuige is eerder gehoord omdat hij bij de Almeerder in de auto zat.


Bij het ongeval, dat midden in de nacht gebeurde, is de auto op de linkerbaan in een slip geraakt en gebotst tegen een andere auto. Beide auto’s vlogen daarna het talud af. De auto die geraakt is, sloeg over de kop. Een passagier liep zware verwondingen op: gebroken nekwervels, rugwervel en schouder en een klaplong. 


De man die verdacht wordt het ongeluk te hebben veroorzaakt vluchtte weg en is vier kilometer verderop door de politie aangetroffen. Twee inzittenden van zijn auto hebben hem destijds als de bestuurder aangewezen. De 25-jarige man zou aanmerkelijk roekeloos hebben gereden: hij had veel drank op en had geen rijbewijs. De auto bleek bovendien niet verzekerd. 


De twee andere inzittenden komen nu terug op hun verklaring. Een van hen getuigde in de rechtbank in Lelystad dat de 25-jarige Almeerder niet de bestuurder is geweest en hijzelf ook niet. In dat geval moet het de derde man geweest zijn, maar die kwam ondanks zijn toezegging aan de verdachte juist niet opdraven om te getuigen. Hij krijgt nu een uitnodiging van de rechtbank. Als hij dan niet verschijnt, wordt hij door de politie opgehaald. Op 12 juli gaat de zaak verder.

Onze Ambassadeurs