Havendreef eerder open dan verwacht

Geschreven door Paula Blesing

De werkzaamheden aan de Havendreef in Almere zijn veel eerder klaar dan verwacht. Dat meldt de gemeente. Het werk is eerder af omdat de asfaltmachines eerder beschikbaar waren dan gedacht. Ook het weer werkte mee.

Komende zondag wordt de weg vanaf 13:00 uur in de middag afgesloten tot maandagochtend 06:00 uur. Daarna is de weg open met één rijbaan per richting. Woensdag 26 juni gaat de weg in zijn geheel open. Volgens de eerste planning zou de weg zeker tot half juli dicht zijn. 

De Havendreef was ruim drie maanden gedeeltelijk afgesloten. De asfaltlaag van de weg was aan vervanging toe. Via de Literatuurwijk was het tijdens de werkzaamheden onmogelijk om de dreef op te rijden. Verder was het aantal rijstroken gehalveerd tijdens de werkzaamheden. Dit zorgde voor grote verkeersdrukte op de Hoge Ring. Vooral tijdens de spits.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.