Onderaannemer moet stoppen met 'gijzelen' bouwproject

Geschreven door Redactie

De bouwplaats die aan de Evenaar in Almere op slot is gezet, moet onmiddellijk worden vrijgegeven.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Als betonbedrijf Mulder de bouwplaats bezet houdt, moet het bedrijf een dwangsom betalen van 10.000 euro per dag met een maximum van 400.000 euro. Mulder hield de bouw van woningen tegen omdat het nog geld krijgt voor uitgevoerde werkzaamheden.  

Kopers van 57 appartementen en vastgoedonderneming Zeeman Vastgoed BV waren naar de rechter gestapt omdat volgens hen het hele bouwproject wordt gegijzeld. Zeeman gaf de opdracht voor de bouw van het complex, met 57 koopappartementen en 16 huurwoningen, aan het bouwbedrijf Noordersluis uit Lelystad. Maar dat ging onlangs failliet.  

Zeeman Vastgoed wil het nieuwbouwproject in Almere snel laten afmaken, maar dat gaat niet zolang Mulder Betonbouw het bouwterrein afgesloten houdt. Het betonbedrijf zegt dat het nog 270.000 euro tegoed heeft voor verrichte werkzaamheden als onderaannemer. Het betonbedrijf is bang dat ze door het faillissement van hoofdaannemer Noordersluis niets meer krijgt. Uit voorzorg is daarom het bouwterrein aan de Evenaar op slot gedaan. Volgens de rechtbank had het betonbedrijf daar geen recht toe.

Onze Ambassadeurs