Verbouwing Yanmar Stadion vangt medio juli aan

Geschreven door Redactie

De voorbereidingen op de bouwwerkzaamheden in het Yanmar Stadion vangen medio juli aan. Dat blijkt uit het bouwoverleg dat gisteren plaats heeft gevonden.

Door een combinatie van een vertraagde vergunningsprocedure en langere besteltermijnen van materialen start de verbouwing later dan oorspronkelijk beoogd. Het eindresultaat mag er echter zijn.


De oude tribune aan de oostzijde blijft staan. De vakken E2 tot en met G3 worden deze zomer afgestoft en schoon opgeleverd. Gedurende de eerste helft van het seizoen zien de mensen op deze tribune hoe aan de overkant een totaal nieuwe tribune verrijst. De oude lange westzijde gaat 19 augustus tegen de vlakte en wordt in de winterstop gloednieuw opgeleverd. 


Voor sommige supporters op vak G1 heeft de verbouwing consequenties. Totdat de nieuwe tribune klaar is, blijft de perstribune op de oude plek. Een enkeling wordt daarom in goed overleg binnen het vak verplaatst. 


Supporters die seizoenkaarten voor de nieuwe hoofdtribune hebben besteld (vakken A1 t/m C3), worden via e-mail op de hoogte gebracht van een verplaatsingsvoorstel. 


Door de ingrijpende verandering van tribune D1 – dat wisselt met het uitvak – is deze pas aan het einde van het komende seizoen klaar. Dit heeft vooral te maken met logistiek en veiligheid om uitsupporters naar hun nieuwe onderkomen te begeleiden. Dit houdt in dat het fanatieke vak D1 in ieder geval nog één seizoen in de vertrouwde omgeving blijft. 


Almere City FC begrijpt dat jullie naar het nieuwe stadion uitkijken. Samen zijn wij een avontuur aangegaan om te bouwen aan de toekomst van onze mooie club. Let’s Build This City! Komend seizoen moeten we qua comfort hier en daar wellicht een stapje terug om er uiteindelijk minimaal weer twee voorwaarts te maken. Wij kijken uit naar een mooier en groter Yanmar Stadion en danken jullie voor jullie geduld, begrip en steun tijdens deze belangrijke fase voor de club.

Onze Ambassadeurs