Wat kan Oranje behalen met de Nations League

Geschreven door Redactie

Oranje begon gisteravond met een thuiswedstrijd tegen Polen aan de tweede editie van de UEFA Nations League.

De grootste verandering bij de huidige editie zit in de poulefase. Die bestaat bij divisie A (waar Nederland in zit) uit vier in plaats van drie landen per groep. Bij de loting werd Oranje gekoppeld aan Italië, Polen en Bosnië en Herzegovina. Dat levert dus twee extra wedstrijden op.

Alle pouleduels worden tussen september en november gespeeld. Ook de divisies B en C bestaan uit vier groepen met ieder vier landen. In de laagste divisie, D, is er één poule met vier landen en één poule met drie landen.

Aan het einde van de rit degraderen alle landen die in divisies A, B en C onderaan eindigen in hun poule naar een lagere divisie. Vanuit de divisies B, C en D promoveren de groepswinnaars naar een hoger niveau.

De vier poulewinnaars van divisie A spelen in de Final Four om de eindzege in de Nations League. Een van die vier landen zal als gastland fungeren. De finaleronde zal in september of oktober 2021 gespeeld worden.

Via de Nations League zijn zoals bekend geen rechtstreekse tickets voor het WK van 2022 in Qatar te verdienen. Het toernooi fungeert wél als een vangnet voor landen die via de reguliere WK-kwalificatie een plaatsbewijs mislopen.

Onze Ambassadeurs