Comedians sluiten lachend de deuren van de nieuwe bibliotheek

Geschreven door Redactie

Met een speciale editie van 'Comedy Open Mic' in de collegezaal van de nieuwe bibliotheek Almere, werd woensdagavond de tijdelijke sluiting van die bieb ingeluid.

Vanwege de coronacrisis moesten de bibliotheken woensdagavond 22.00 uur de deuren twee weken sluiten. Dus is het ook tijdelijk einde oefening voor de open mic-avonden.


De open mic-avonden worden sinds 2018 op initiatief van de bibliotheek Almere en comedian Mo Hersi gehouden. Ze zijn bedoeld om nieuw talent uit Almere een podium te bieden. Hersi: "We willen comedy terug brengen naar Almere." Maar de tijd was te kort om talent uit Almere te regelen dus stonden vrienden en collega's Howard Komproe, Jeroen Jonger en Desta Apf op het podium. 


Ook comedians hebben het moeilijk tijdens de coronacrisis. Howard Komproe: "Ik weet niet zo goed wat ik moet doen, want ik heb al maanden niet opgetreden vanwege die klote corona..." Komproe redt het op zich wel. Alleen vindt hij het irritant dat je niet weet waar je aan toen bent met al die coronamaatregelen.

De avonden trekken al langer dan een half jaar geen volle zalen meer. In januari waren er nog tachtig bezoekers in de zaal en in september mochten er nog maar twintig man in de collegezaal aanwezig zijn. Dus besloot Hersi om twee voorstellingen op één avond te houden voor twee keer twintig man.

Het publiek genoot van deze laatste Open Mic Almere in de bieb, maar vond het wel jammer dat dit voorlopig de laatste comedyavond was. "Ik hoop dat het snel voorbij is deze toestand," zegt een bezoekster. "Of we het overleven? Tuurlijk die twee weken zijn zo voorbij."

Onze Ambassadeurs