BV Almere boekt monsterzege op Hoornse Badminton Vereniging

Geschreven door Redactie

BV Almere heeft zondag de thuiswedstrijd tegen de Hoornse Badminton Vereniging overtuigend met 7-1 gewonnen. De ploeg van trainer Erik Staats nam daarmee revanche op de verlieswedstrijd van vorige week tegen het Haagse DKC. 

BV Almere maakt een moeizaam seizoen door omdat veel vaste spelers langdurig geblesseerd zijn. Sebastiaan Li heeft een gescheurde achillespees en is nog zeker maanden uitgeschakeld. Ook Manon Sibbald (rugblessure) en Ilse Vaessen (schouderblessure) komen waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie. 

De Almeerse ploeg moest het dus hebben van routiniers Dave Khodabux, Amy Tan, Cheryl Seinen en Aram Mahmoud. Het team werd aangevuld met invallers Dennis Koppen, Rosalie Teuben en Stephan Branderhorst.

Alle wedstrijden werden gewonnen behalve de single van Rosalie Teuben. Een welkome zege dus na de nederlaag van vorige week en het gelijkspel van de week ervoor tegen landskampioen Duinwijck uit Haarlem. Volgens de ploegleden is het halen van de play-offs een reële optie.

Toch maakt Erik Staats zich zorgen over de komende periode. "We moeten Cheryl Seinen een aantal wedstrijden missen omdat ze een buitenlands toernooi speelt. Dat gaat ons zeker punten kosten." 

Dit seizoen zijn nog vijf wedstrijden te spelen in de kampioenspoule. De volgende wedstrijd van BV Almere is tegen Velo badminton uit Wateringen.