De Globe komt weer terug op haar plek!

Geschreven door Redactie

De door beeldhouwer Cristian Tobin ontworpen balfontein is weer in volle glorie hersteld op de plek waar ze volgens de winkeliers van het Globeplein thuishoort.


U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke onthulling door wethouder Hilde van Garderen aanwezig te zijn. 

  • Datum: zaterdag 29 juni 2019 
  • Tijdstip: 11.00 – 12.00 uur
  • Adres: Globeplein, Almere Buiten

De Globe heeft van 1996 tot 2012 op het Globeplein gestaan, maar is bij de renovatie van het plein opgeslagen in een depot. Daarna is de Globe in 2016 op het Buitenplein geplaatst, maar zonder wateraansluiting. Na inspanning van verschillende betrokken partijen is de Globe nu bij de renovatie van het Globeplein en de omliggende straten teruggeplaatst op de plek waar ze haar reis begon.  

Broertjes en zusjes 

De Globe is overigens niet alleen. Over de hele wereld staan versies van dit ontwerp van de Duitse beeldhouwer Cristian Tobin. De eerste werd in 1983 geplaatst in München - Duitsland - ter ere van een Internationale Tuinbouwtentoonstelling. Andere landen waar je de balfontein tegen kunt komen zijn Zwitserland, Oostenrijk, Finland, Japan, de Verenigde Staten en Nederland (2 stuks in Amsterdam).

Breng met één hand de wereld in beweging! 

De bal waarin de werelddelen zijn gefreesd, is vooral bij kinderen in trek. Ondanks dat de ‘wereldbol’ 3 ton weegt kunnen zij hem makkelijk met één hand ronddraaien. Dat komt doordat de bal door waterdruk als het ware boven de voet zweeft. Wie met één hand de wereld in beweging wil brengen kan dus vanaf nu weer terecht op het Globeplein.


Onze Ambassadeurs