Dit is lekker!

Geschreven door Redactie

Almere telt 150 verschillende nationaliteiten. Van de 209.087 inwoners (op 1 juni 2019) heeft 43% een niet-Nederlandse achtergrond. Mo Hersi, die zelf een Ethiopische achtergrond heeft, gaat voor ons op zoek naar de verschillende culturen in Almere. In deze nieuwe serie van 'Dit is Lekker!' is de belangrijkste vraag: wat eten jullie eigenlijk?


Vandaag gaat Mo langs bij de Indiase Paulami Sen. Zij woont sinds 2017 in Almere. Haar man kreeg een baan bij Shell en zij reisde hem een jaar later achterna. "Ik werkte in India als marketing- en pr-consultant, het was voor mij wel een uitdaging om hier naar toe te komen". 


Paulami heeft als hobby koken en gaat in Nederland kookworkshops geven. "Ik hou van de Indiase keuken en de kruiden die we hierin gebruiken. Het zijn complexe smaken, die wij gebruiken in vooral vegetarische gerechten". Almere is in vergelijking met de steden in India erg rustig, aldus Paulami. "In India claxonneren ze de hele tijd op de weg, als je dat hier doet krijg je gelijk een boete". Ook is ze onder de indruk van al het groen in de stad. 


Paulami heeft het erg naar haar zin in Almere. "Ik wil hier met mijn gerechten mensen gaan verbinden, dat is mijn droom".

Onze Ambassadeurs