Preventieadvies woninginbraken

Geschreven door Redactie

De vakantieperiode staat voor de deur. Een tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Preventie is de beste maatregel tegen woninginbraken. Alle bewoners van Almere hebben de mogelijkheid om gratis inbraakpreventieadvies aan huis te vragen.

Een preventieadviseur van de gemeente komt dan uw woning beoordelen volgens de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW), waarna een preventieadvies volgt. Als het hang- en sluitwerk van de woning en enkele andere punten voldoen aan de eisen, dan kunt u tegen een vergoeding een PKVW certificaat krijgen.


De komende weken rijdt de BuurtBolide door Almere en geven medewerkers van de gemeente gratis preventietips. Ook kunt u meteen een afspraak maken voor een gratis en onafhankelijk preventieadvies aan huis.


De Buurtbolide komt langs op verschillende locaties.


Komt u ook langs? Hieronder vindt u een overzicht van de tijden en locaties.


  • 11 juli: 15:00 uur. Locatie: Tussen de Vaarten, parkeerplaats Albert Heijn, Juan Grisstraat 44
  • 16 juli: 15:00 uur. Deen supermarkt, Danswijk
  • 10 oktober: 15:00 uur. Botplein, Waterwijk
  • 17 oktober 15:00 uur. Walt Disneyplantsoen, Filmwijk

Kijk voor meer informatie over preventieadvies voor woninginbraken op almere.nl/inbraakpreventie

Onze Ambassadeurs