Eis: twee jaar cel voor verkrachting dochter

Geschreven door Redactie

De officier van justitie heeft twee jaar celstraf geëist tegen een 64-jarige man die in 2016 zijn toen 16-jarige dochter zou hebben verkracht in Almere. De vader ontkent de beschuldiging. Volgens hem is dit onderdeel van een lastercampagne die de moeder van het meisje tegen hem voert.


De dochter vertelde tijdens haar slachtofferverklaring zeer gedetailleerd wat er zich drie jaar geleden bij haar vader thuis heeft afgespeeld. Volgens het verhaal van de dochter logeerde zij op 22 april 2016 bij haar vader. Haar ouders waren gescheiden en zij had haar vader een lange tijd niet meer gezien. De hele dag was de sfeer goed, totdat haar vader haar die avond gebood bij hem in bed te komen liggen en haar verkrachtte. "Je was mijn beste vriend. Mijn alles. Nu heb ik niks meer, ook geen vader", eindigde de inmiddels 20-jarige dochter haar verklaring. 


Het meisje deed meteen aangifte tegen haar vader. Toch heeft zij drie jaar moeten wachten op deze rechtszaak. Volgens de officier van justitie kwam dit door het uitgebreide sporenonderzoek van het NFI. Daaruit bleek onder meer dat het DNA op de onderbroek van het meisje waarschijnlijk spermavocht van de verdachte is. 


De verdachte weigerde op de beschuldiging in te gaan. "Ik beroep mij op mijn zwijgrecht, omdat ik niet tegen mijn kind wil vechten." 


Op 24 juli doet de rechtbank uitspraak in de zaak.