Snuffelen aan het bedrijfsleven bij de ZomerOndernemer

Geschreven door Redactie

Met vijfentwintig deelnemers is deze week de tiende editie van het project ZomerOndernemer in Flevoland van start gegaan. Het is de bedoeling om de jongeren tijdens de zomervakantie kennis te laten maken met het ondernemerschap en hen te leren hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten.

De jongeren krijgen eerst een driedaagse training. Vervolgens gaan ze aan de slag met het ontwikkelen van een bedrijfsidee en een bedrijfsplan. Ook gaan ze elke week op bezoek bij een onderneming in Flevoland. "Ons doel is niet dat mensen echt gaan ondernemen, het is vooral het kennismaken met", vertelt regiocoördinator en trainer Simone van der Worp. "Maar natuurlijk zijn er jongeren die uiteindelijk zijn gaan ondernemen en dat ook nog steeds doen. Zo zijn er wel een aantal succesverhalen inderdaad."

De 17-jarige Finn van den IJssel uit Lelystad deed twee jaar geleden mee aan ZomerOndernemer. Hij greep die kans om zijn eigen bedrijf Studio FJ te starten. Vanuit zijn ouderlijk huis maakt hij foto's en filmpjes voor bedrijven en particulieren. "De eerste zes maanden liep het niet heel lekker", vertelt Van den IJssel. "Ik moest wachten op klanten, maar sinds anderhalf jaar loopt het goed".

De editie van ZomerOndernemer van dit jaar wordt op 21 augustus feestelijk afgesloten in Lelystad.

Onze Ambassadeurs