Inkomsten reclame openbare ruimte neemt flink af


De inkomsten die via reclame in de openbare ruimte zou moeten worden verdiend, nemen flink af. Dat ziet de gemeente, meldt het college van B&W via een brief aan de gemeenteraad. 

In het afgelopen decennium is er volgens het college van B&W veel verandert mede dankzij de komst van sociale media, het personaliseren van gegevens en de digitalisering van reclame. Dit heeft een negatief effect op de inkomsten van de reclame die in de openbare ruimte aanwezig is.


Uiteindelijk zou dit kunnen leiden tot een tekort van 900.000 euro, blijkt uit onderzoek dat in opdracht van de gemeente werd uitgevoerd. De gemeente ziet ook dat het financiële tekort kan worden ingeperkt tot ‘maar’ 500.000 euro door digitale reclame als een aanvulling op de bestaande analoge reclame te gaan gebruiken in de openbare ruimte