Woningnood verstoort woonplannen

Geschreven door Redactie

De gemeente sprak donderdagavond over de woonplannen voor onze stad. Het zou gaan om plannen op lang termijn, namelijk tot 2040. 


De discussie ging lastig, omdat de woningnood op dit moment erg hoog is. 


Wekenlang lees je in kranten en zie je op internet artikelen over de woningnood in Almere. Almere is een stad gebouwd om te wonen, maar het is heel lastig om in Almere een woning te krijgen. Maar daar ging de discussie niet over van afgelopen avond. De vraag: Hoe zorgen wij ervoor dat er in 2040 mensen betaalbaar in Almere kunnen wonen? centraal. Hier gaat de raad over nadenken. Ook wordt er door middel van stadsgesprekken de mening van Almeerders gevraagd.

De ChristenUnie kwam met het idee om 'tiny houses' te bouwen. Ter alternatief voor wooncontainers. De tiny houses moeten voor één- en- tweepersoons huishoudens worden.

De partijen waren het niet met echt met elkaar eens om wat voor soort type woningen het zou moeten gaan. Sommige partijen willen meer sociale huurwoningen, terwijl anderen erop aandrongen om een goede mix van woningen in wijken te bouwen. De VVD wilt koopwoningen, en anderen zien liever een toename van middenhuur- woningen. 

Onze Ambassadeurs