Deel Stripheldenbuurt lange tijd zonder stroom

Geschreven door Redactie

De stroomstoring die zaterdag een deel van de Stripheldenbuurt in Almere trof, is opgelost. Sinds 10:30 uur zaterdagochtend hadden 1202 aansluitingen geen stroom. De storing werd veroorzaakt door een brand in een transformatorhuisje in de Katrien Duckstraat.


Er is een noodaggregaat ingezet waardoor 1.053 aansluitingen in de middag weer stroom hadden. 149 aansluitingen moesten langer wachten, zij zaten tot het begin van zaterdagavond zonder stroomvoorziening. 


Het bleef de hele dag onduidelijk hoe lang het zou gaan duren totdat een monteur de stroomvoorziening weer op gang zou kunnen brengen. Liander dacht eerst dat het tot 12:45 uur zou gaan duren. Die verwachting werd later bijgesteld tot 16:00 uur en weer later tot 20:00 uur.

Onze Ambassadeurs