Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok

Geschreven door Redactie

Op donderdag 21 januari heeft het kabinet besloten dat in heel Nederland vanaf zaterdag 23 januari een avondklok geldt.

Daar heeft de Tweede Kamer donderdag mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.


De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dat is belangrijk, want het kabinet maakt zich grote zorgen om de verspreiding van varianten van het coronavirus. Deze zijn nog besmettelijker dan het virus dat we al kennen. We moeten het moment dat deze nieuwe varianten van het virus de overhand krijgen zo veel mogelijk uitstellen. Tijdens de avondklok is het verboden om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur. 

Alleen naar buiten als dat noodzakelijk is. Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en je een geldige reden hebt. In dat geval moet je een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat, moet je ook een ‘Werkgeversverklaring’ tonen. De Rijksoverheid stelt formulieren beschikbaar op deze website. Het is niet de bedoeling dat je je eigen formulieren maakt.


Meer informatie over geldige redenen om op straat te zijn is te vinden op www.Rijksoverheid.nl/avondklok. Daar zullen ook de formulieren beschikbaar komen. 


Onze Ambassadeurs