Bewoners denken mee bij de bouw van Hortus

Geschreven door Redactie

Woensdagavond konden ruim dertig bewoners hun ideeën over de uitbreiding van de Floriadewijk kwijt. Dit gebeurde tijdens een participatieavond op het stadhuis. Door de gemeente was er een oproep gedaan om mee te denken over de vormgeving van de wijk Hortus (de Floriadewijk), waar extra woningbouw gaat plaatsvinden na de Floriade.

Op dit moment zijn er plannen om 600 woningen en 60 waterwoningen te gaan bouwen. De gemeenteraad heeft aangegeven dat ze open staan voor meer dan 600 woningen, met name om de tekorten op de Floriade te kunnen dekken. De bewoners kwamen met bijzondere ideeën voor deze nieuwe woningen.


Sociale huurwoningen 

De deelnemers willen meer sociale huurwoningen dan de 30% die op dit moment gereserveerd staat. Er moet wel een goede balans zijn tussen koop- en sociale huur, in verband met de opbrengst van de grond.

Bijzondere ideeën 

De bewoners kwamen met diverse bijzondere ideeën. Zo pleitte er iemand voor een woontoren die zichzelf voorziet van energie door een eigen ecosysteem. Er kwamen ook ideeën om het aantal watervilla’s te verhogen of om hogere woontorens te bouwen.


Het wordt nog afwachten of de ideeën meegenomen worden in de uiteindelijke plannen. Er wordt van de bijeenkomst een verslag gemaakt dat naar de gemeenteraadsleden gestuurd wordt. Zo kunnen zij de ideeën van de bewoners meenemen in hun afwegingen bij de uitbreiding van Hortus. 


Onze Ambassadeurs